Over ons

Onze propositie

De waarde propositie van Spatium Bedrijfsovername bestaat uit het verschaffen van inzicht in de waarde van de onderneming plus de optimalisatie ervan. Spatium biedt toegang tot onze zakelijke netwerken en de netwerken van zelfstandige bedrijfsadviseurs, zoals Overname Experts. Bovendien levert Spatium maatwerk in procesbegeleiding, zodanig dat we bijdragen aan een goede nachtrust voor de ondernemer of investeerder. Tenslotte zijn we deal gedreven en blijven we beschikbaar voor nazorg in de afgesproken garantieperiode.

Onze doelgroep

Spatium Bedrijfsovername richt zich op klantgroepen vanaf 60 FTE, groeiende en afbouwende ondernemers en investeerders in Nederland, partijen die de waarde zien van overname advies van trusted advisors. We passen uitstekend in de technische, logistieke sector en de zakelijke dienstverlening. We richten ons niet op de retail, horeca en de creatieve sector.

Onze service

De trusted advisors van Spatium zijn zeker geen ‘passanten’; we zijn dagelijks bezig met de begeleiding van ondernemers en investeerders in de aan- en verkoop van middelgrote bedrijven. Aanvullend zijn de activiteiten gericht op MBO, MBI en fusies, waarbij we geregeld samenwerken met kennispartners.

De inkomsten van Spatium worden gerealiseerd door procesbegeleiding van de trusted advisor (uren) en de betaling voor een gekocht of verkocht bedrijf (succesfee). Combinaties zijn bespreekbaar.

Marcel: “Ik neem de ondernemer aan de hand en begeleid ze door het hele transactieproces, van start tot finish. Evenwichtig, zoekend naar de overbrugging van tegengestelde belangen, zakelijk professioneel en met humor en relativering”

Over Marcel

Na jaren ervaring in management en innovatie in de technische sector en in de zakelijke dienstverlening, groeide zijn liefde voor het overname vak. In 2016 startte Marcel een eigen bedrijf in fusies en overnames specifiek voor de installatiebranche. In eerste instantie betrof dit de begeleiding van ondernemers in de verkoop van kleine bedrijven. Na 4 jaar zakelijke samenwerking met Oscar Mensen, kocht Oscar zich in als partner en veranderde de bedrijfsnaam in Spatium Bedrijfsovername BV.  

Eind 2020 verkocht Marcel zijn aandelenpakket van hrm@work en sindsdien staat Spatium Bedrijfsovername in het teken het opbouwen en het professionaliseren van de organisatie naast het sluiten van deals. Als partner is Marcel betrokken geweest bij diverse aan- en verkooptransacties in diverse branches. Desondanks is elke overname uniek en dat is juist wat Marcel aanspreekt.

Als partner is Marcel ondernemer en trusted advisor die ondernemers en investeerders ondersteunt in organisatorische, juridische en commerciële vraagstukken rondom verkoop van bedrijven.

Over Oscar

In 2007 begeleidde ik voor de eerste keer een bedrijf bij overname. In de jaren erna heb ik vele andere overnames mogen begeleiden als trusted advisor. Het blijkt altijd toch weer maatwerk en mensenwerk. Het mooie daarvan is dat dit leidt tot een aanpak die er op gericht is uw vraag volledig te beantwoorden.  

Voorafgaand heb ik iets meer dan 10 jaar leidinggevende en commerciële ervaring opgedaan, voor een belangrijk deel in het bedrijfsleven in het buitenland. Bijzonder leerzaam: geen voorgeprogrammeerde route, maar zelfstandig de weg zoeken in een andere cultuur en taal. Die ervaring is voor mij elke dag nog waardevol.

Mijn kracht ligt in een prettige mix van praktische hands-on ervaring in het bedrijfsleven, in combinatie met een stevige analytische en financiële opleiding. 

Met Marcel is de samenwerking zoals ik die ook graag met een opdrachtgever zie: evenwichtig, met respect, ieder zijn eigen competenties en in de omgang af en toe een kwinkslag.